spring naar hoofd content

Online Gaming

Wist je dat er meer en meer online games gespeeld worden?

We spelen online games omdat het handig, divers of interactief is en het de mogelijkheid geeft om tegen andere mensen te spelen. Game-ontwikkelaars maken graag online games omdat het zorgt voor continue in-game inkomsten door toevoegingen en in-game aankopen. Hierdoor spelen we steeds meer games online. Sterker nog, in de leeftijdsgroep 12-25 jaar spelen bijna alle jongeren online, gemiddeld 11 uur per week in Nederland. Wat betekent online gamen voor het milieu? Bereken het hierboven.

CO2 Impact Calculator

Online gamen wordt gezien als een vorm van sport. Elektronische sporten of eSports. Over de hele wereld duiken professionele eSport-teams op, die een topsportmentaliteit implementeren om de spelers van gamers te maximaliseren. eSporters trainen hun game(s) 8 uur per dag, elke dag van het jaar. Hun impact kan worden gecompenseerd door elk jaar 34 nieuwe bomen te planten. Hoe verhoudt jouw gewoonte zich tot die van een eSports-gamer?

Tips

Wil je een groenere digitale levensstijl omarmen? Hieronder staan wat tips. Als je er een of meerdere selecteert, wordt deze lokaal opgeslagen. Dit is beter voor zowel de CO2-uitstoot als voor jouw privacy. Door een tip te selecteren, wordt deze toegevoegd aan je eigen strijdplan, waar je altijd naar kunt terugkeren op de Take Action pagina.

 • Lagere schermresolutie en helderheid

  Door te gamen op gemiddelde kwaliteit wordt het dataverbruik met 40% verminderd en waarschijnlijk merk je het verschil niet eens. Het dimmen van de helderheid van jouw schermen bespaart niet alleen tot 20% energie, het vermindert ook de vermoeide ogen.

  Toevoegen aan Take Action lijst:

 • Game op een laptop of je smartphone

  Laptops en smartphones verbruiken veel minder elektriciteit dan desktopcomputers. Als je een frequente gamer bent, kan het gebruik van een gaming-laptop je stroomverbruik tot 67% verlagen.

  Toevoegen aan Take Action lijst:

 • Ga in slaapstand

  Schakel de energie-instellingen van jouw computer om in de slaapstand te gaan in wanneer je een pauze neemt van het gamen, op deze manier verbruik je veel minder elektriciteit dan wanneer je deze aan laat staan.

  Toevoegen aan Take Action lijst:

Wist je dat we in Nederland 3,5 keer zoveel met bomen gevulde voetbalvelden nodig hebben als we nu per jaar hebben om de uitstoot van online gamen te compenseren?

Online gamen is een snel groeiend milieuprobleem. In Nederland wordt elke dag meer dan 4 miljoen uur besteed aan het spelen van online games. Om dit plezier te compenseren, moeten we elk jaar 17 miljoen nieuwe bomen planten. Aangezien online gamen als een vorm van sport wordt gezien, vergelijken we dit met de populairste sport van Nederland: voetbal. Om deze 17 miljoen bomen per jaar te planten, hebben we een oppervlakte nodig van 24.000 voetbalvelden. We hebben momenteel ongeveer 7.000 plaatsen in het land. Dit betekent dat we elk kwartaal de volledige voorraad Nederlandse voetbalvelden met bomen moeten vullen om de CO2-uitstoot van online gamen in Nederland te compenseren.