spring naar hoofd content
147 µg CO2 This image costed approximately 147 micrograms of CO2 to transfer.

Digitale Etiquette

Wat (bijna) nooit op de bucketlist van duurzaamheidsmaatregelen staat, is het verlagen van de milieu-impact van digitaal gedrag. Tot nu. Met de door E-missions ontwikkelde Digital Etiquette-tool kan elke organisatie, elk team of elke groep medewerkers een gedragscode bespreken, definiëren en toepassen om de digitale werkstijl van de eigen organisatie groener te maken en zo bij te dragen aan de duurzaamheidsstrategie.
VStart hieronder jouw Digitale etiquette sessie.

Digitale etiquette is de elektronische gedragscode. Het wordt ook vaak Netiquette genoemd en heeft meestal betrekking op een reeks online gedragsregels waar gebruikers van digitale apparaten zich aan moeten houden, vergelijkbaar met sociale etiquettes in het dagelijks leven. E-missions voegt vanuit het oogpunt van duurzaamheid een aanvulling op de set etiquettes toe in de vorm van Digitale Etiquette-regels.

Met de Digital Etiquette-tool kunnen professionele digitale levensstijlen worden gemeten en kunnen strategieën voor duurzaamheidsmaatregelen en mitigatie worden ontwikkeld. Er wordt hierin gefocust op vier thema’s: cloud storage, email, social media en video conferencing. Elk thema heeft een aantal concrete acties om de ambities smart te maken. Op deze manier kan het een onderdeel worden van duurzaamheidsrapportage.

De tool is open en gratis te gebruiken voor iedereen. Als u dit onder begeleiding wilt doen met een sessie Digitale Etiquette bij uw organisatie, neem dan contact op met: rodolfo [@] in4art.eu

Werk aan een Digitale Etiquette

Krijg inzicht in de digitale levensstijl van uw organisatie door gebruik te maken van de Digital Etiquette-tool. Krijg inzichten die de moeite waard zijn om te bespreken en stel een actieplan op om de milieu-impact van digitaal gedrag te verminderen.

Open de tool